In episodul de astazi, un router interesant, Tenda W18E ce are printre atuuri o carcasa metalica durabila utilizata si pentru racirea produsului precum si o perticularitate interesanta, si anume posibilitatea de atasare a pana la trei retele pe fir de la trei provideri diferiti pentru o redundanta mai buna in cazul in care unul dintre acesti provideri au o defectiune iar conexiunea la Internet pica cum s-ar spune pe romaneste.
Asta recomanda acest model pentru utilizatorii pretentiosi sau mai bine zis pentru power useri cat mai ales pentru firmele a carei activitate necesita o conexiune stabila si permanenta la Internet.
Avantajul fata de modelele concurente aflate la acelasi punct de pret este evident cred eu, nici unul dintre concurenti neoferind acelasi nivel specific de functionalitate.
Asta nu inseamna insa ca cele trei conexiuni WAN ale acestui model sunt fixate pe aceasta functie, ci pot fi transformate din soft-ul intern al router-ului in conexiuni obisnuite LAN in functie de nevoile fiecaruia dintre cei ce il achizitioneaza.
Softul, asa cum se poate vedea este pe cat de simplu si evident, facil de pus la punct chiar si de catre cei care nu se pricep extrem de bine la retelistica insa retin cateva noriuni de baza.
Gratie multiplelor antene si a hardware-ului bine ales, Tenda W18E pune printre altele la dispozitie si posibilitatea de punere la punct a multiple retele wireless, ficare cu banda sa, puterea sa sa de transmisie, cu canalul sau si cu latimea sa de banda , toate deservite de acelasi aparat, eliminand astfel nevoia de achizitionare si montare in retea a unui access point separat pentru, de exemplu reteaua wireless destinata invitatilor.
Despre viteze le pe fir, in testul online SpeedTest cat si in testul de transfer al unor fisiere de mari dimensiuni catre NAS-ul atasat aceleiasi retele, putem spune ca a fost capabil sa ofere viteza maxima a conexiunii Gigabit pusa la dispoizitie de un abonament RDS si a saturat pe oricare dintre porturile WAN disponibile conexiunea Gigabit avuta cu NAS-ul.
Despre wireless, nimic extra-interesant, putem spune ca se comporta intocmai ca orice router wireless din 2020, vitezele si stabilitatea fiind printre cele mai bune dintre routerele testate in ultima perioada, carcasa metalica ajutand evident la stabilitatea router-ului Tenda W18E in cele trei luni de utilizare intensa.
Nu este un router pentru toata lumea, asta este evident insa pentru cei care au nevoie de un router semi-profesional spre chiar profesional ata tpe fir cat si pe wireless as avea curajul sa declar, as spune ca Tenda W18E este imbatabil in special la pretul la care este pus in mod curent in vanzare si avand in vedere garantia de 5 ani care il insoteste.
Trei WAN-uri, un soft simplu de pus la punct, multiple retele wireless toate deservite de acelasi router cu un pret si o garantie destul de greu de desconsiderat… cred ca nu aveti de ce sa il luati in considerare ca o principala posibilitate in cazul in care cautati un router cum s-ar spune…tapanos.
Din aceste motive, primeste din partea Techview.ro premiul Platinum si Recomandarea Editorului.
nu sunt comentarii