În ciuda unei dimensiuni aproape microscopice ( cu ghilimelele de rigoare ) Sony, reușește sa ingramadeasca în căștile sau mai bine zis doapele pentru urechi Sony LinkBuds S senzori, difuzoare, microfoane, ba chiar un întreg sistem de anulare a zgomotului ambiental, totul controlat chiar de pe telefon cu ajutorul aplicației dedicate.
Dacă va spun și ca suna incredibil de bine după ce petreceti ceva timp în aplicația dedicata, nu știu câți o să ma credeți… dar dacă v-am făcut curiosi va invit sa petreceti alături de mine urmatoarele minute.
Sunt incredibil de ușoare și cu un design mai mult decât bun din punct de vedere ergonomic, asezandu-se natural în urechile mele de parca ar fi fost gândite special pentru mine chiar cu varfurile de silicon montate din fabrica deși, dacă aveți canalul mai ingust sau ceva mai larg , încă 4 dimensiuni va stau la dispoziție în pachetul de accesorii.
În afara de functia de anulare a zgomotului ambiental, LinkBuds S ofera și un mod de „transparenta” ce permite totuși purtatorului atunci când se afla pe strada sa auda ceea ce se afla imprejurul sau. Functia este reglabila pe 20 de nivele.
Va recomand sa alegeți întotdeauna nivelul 20 dacă sunteți pe o strada aglomerata pentru a va feri totuși de neplaceri pentru ca… deși mici și fără multe elemente exterioare care ar putea da de banuit de ce sunt capabile, in foarte multe dintre cazuri setul asta de „doape” pentru urechi reușesc sa izoleze incredibil de bine zgomotul de fundal mai ales daca ai montate pe ele setul corect (pentru urechile tale) de varfuri din silicon.
Un alt mod interesant și util este Speak-To-Chat, ce oprește automat playback-ul audio atunci cand detecteaza ca purtatorul începe sa vorbească.
Este util dar enervant în opinia mea pentru ca modul asta reacționează chiar și atunci când tusesti punând pauza brusc playback-ului audio, dar, și aici setarile poți fi reglate cu puțina rabdare.
Eu unul am renunțat însă la Speak-To-Chat, punând căștile pe doua moduri, Noise Cancelling și modul Transparenta pe care le activez sau dezactivez cu o simpla atingere a uneia dintre căști ori de câte ori am nevoie.
Ar mai fi foate multe funcții și setari despre care putem povești însă nu avem foarte mult timp la dispoziție așa ca aș vrea sa va atrag atenția și asupra calitatii sunetului, așa cum am perceput eu acest set de căști.
Inaltele nu sunt deosebit de prezente iar bass-ul este mai degrabă cuminte imediat ce scoți căștile din cutie așa ca am preferat sa mai scad din bass din aplicație și sa urc puțin inaltele.
Așa am obținut o textura mai granulara a sunetului care, pentru urechea mea suna neobisnuit de bine, de plin, permitandu-mi în același timp sa fac distinctia rapid intre instrumente și alte efecte audio.
Percutia suna și ea clar și detaliat iar vocile, în special cele feminine sunt parca ușor scoase în fata așa cum și merita, desigur.
Sigur ca, pentru cei ce prefera mai degrabă bass-ul în defavoarea calitatii și a granularitatii, și acolo, aveți în aplicație toate setarile de care aveți nevoie și deși nu sunt cele mai percursive doape ever, își fac treaba foare bine și la acest capitol.
Voiam sa aduc în evidenta către final și aplicația, respectiv setarile în care trebuie sa va jucați dacă va achizitionati acest set de căști in-ear pentru ca, probabil în dorința lor de a plăcea cât mai multor utilizatori, SONY regleaza LinkBuds S-urile din fabrica parca mai plat decât mi-ar plăcea dar asta se rezolva repede după cum spuneam în setarile de egalizator.
Esentialul pentru orice posesor de spny LinkBuds S este următoarea: Magia acestor set de căști sta în personalizarea posibila prin software, o chestie pe care nu mulți o înțeleg, nici chiar unii dintre cei mai titrati review-eri de pe alte meleaguri. Hardware-ul este capabil însă tras la același numitor comun pentru toată lumea, ca sa le fasi cu adevărat sa strălucească, trebuie sa le dedici un pic de atenție pana atunci când suna cum trebuie, apoi nu va mai trebui sa atingi aplicația decât în cazul unui update de software.
Ma au un plus…. sunt ciudat de confortabile, atât de confortabile, cel puțin pentru mine încât par familiare, parca pur și simplu reveneau după o indelungata lipsa în urechile mele, pur și simplu s-au așezat în ureche, natural și au început sa își facă treaba.
Este un sentiment greu de deschis, dar odată ce veți găsi un set de căști ideal pentru canalul urechiui voastre veți recunoaște ușor aceasta senzație.
Recomand LinkBuds S celor care caută căști bluetooth ușor de aruncat în rucsac atunci când pleci practic… oriunde, știind ca te poți baza pe ele în multiple scenarii de utilizare atat pe strada cât și acasă și ca poți schimba felul în care suna sau se comporta din câteva apasari pe ecranul telefonului.
Cum senzorii, difuzoarele, bateria, finisarea, carcasa și bateria acesteia, aplicația, posibilitățile multiple de reglare, gesturile suportate formeaza un tot unitar ce sunt stranse sub acoperișul unei denumiri, a unui produs ca LinkBuds S ce aduna peste toate acestea sute, poate mii de ore de cercetare și dezvoltare dar și costurile materialelor brute, cred ca va dați seama ca nici Sony LinkBuds S nu sunt tocmai cele mai ieftine, dar nici cele mai scumpe căști de genul asta de pe piața și, în opinia mea prețul este unul justificat deși, eu unul nu mi le pot încă permite :).
Cred însă cu tarie ca odată ce va aflati pe piața în căutarea unor astfel de căști, ultra-portabile, performanțe și confortabile merita cu prisosinta să fie puse pe lista de posibilități laolaltă cu alte nume ilustre în acest spațiu ca Air Pods, Galaxy Buds sau ce o fi scos mai nou și mai performant JBL-ul așa ca, dacă aveți ocazia sa le testați, oferiti-le o șansa. Cred ca au tot potențialul ca reglate așa cum trebuie sa va câștige de partea lor în defavoarea concurentei.
nu sunt comentarii