ZTE Nubia Music este un smartphone de buget dedicat tinerilor dar si celor ce nu dispun de foarte multi bani pentru achizitia unui telefon mobil nou oferind in primul rand o baterie mare, un ecran luminos si iesiri audio mai mult decat suficiente pentru oricine.
As spune ca este un model mai degraba pentru cei ce nu utilizeaza telefonul pentru mai mult de 5-6 aplicatii uzuale + streaming multimedia si care isi doresc un telefon al carei baterie sa dureze fara probleme macar 2 zile de utilizare normala.
Focus-ul in cazul Nubia Music este experienta audio, usor de vizualizat prin grila de mari dimensiuni de pe spate ce ascunde un difuzor puternic gata sa ocupe la nevoie o camera intreaga cu sunet mai ales atunci cand este activata functia Boost ce mareste volumul la un nivel aproape insuportabil daca este dat la maxim, pentru orice tip de continut audio.
Langa difuzorul de care va spuneam sunt montate camerele, in dreapta avem o tavita capabila dual-sim, pe stanga butoanele de volum iar dedesubtul acestora, butonul rosu este butonul de pornire ce include si un scanner de amprenta deci suntem asigurati si pe partea de securitate.
Deasupra, doua mufe pentru casti normale, de 3,5 mm pe care mi le-as dori sa le vad pe orice smartfone si despre care va voi spune mai multe ceva mai tarziu iar dedesubt microfonul si portul de incarcare si transmisie date de forma USB-C.
Poate fi zic eu si un bun model pentru cei in varsta, cu usoare deficiente de auz ce nu folosesc foarte multe aplicatii grele. Cu siguranta pana in 1000 de lei, in ziua de azi nu veti gasi un model capabil sa sune mai tare.
Ofera un pachet de accesorii complet mai ales pentru sectorul de buget din care face parte, avand in pachetul de accesorii un cablu de date, un alimentator de la retea, o husa de protectie transparenta, doua folii pentru protectia ecranului si nu in ultimul rand doua seturi de casti … pentru ca Nubia Music are doua mufe jack de 3,5 mm ce iti permite de exemplu intr-o calatorie lunga sa zicem pe tren sa partajezi cu o alta persoana muzica sau filmul pe care il urmaresti fara sa ii deranjezi si pe ceilalti calatori si fara sa fiti nevoiti sa ascultati doar cu o singura ureche.
Sunetul, pe iesirile de casti poate fi pus la punct fie cu ajutorul preseturilor ascunse in setari care sunt destul de variate, fie cu ajutorul unui egalizator grafic ce permite o gama foarte larga de ajustari. Aici se vede cu adevarat focus-ul Nubia Music catre partea audio si segmentul de setari pe care va recomand sa il puneti la punct inca de la inceput pentru o experienta audio optima care poate fi foarte buna, daca ar fi sa ma intrebati pe mine.
Intr-un mod asemanator, scenariu de care m-am lovit si eu in concediu, poti activa difuzorul de pe spatele aparatului in momentele de plictiseala maxima la plaja de exemplu si poti reda astfel un stream audio preferat.
Ideal ar fi nu foarte tare desi difuzorul este foarte capabil la capitolul volum si nu in imediata apropiere a unor persoane necunoscute dar asta ar trebui sa le spunem mai degraba celor ce nu au casti si se uita pe tik-tok in transportul in comun, voi sunt sigur ca stiti mai bine.
ZTE Nubia Music are si un ecran mare si clar de 6,6 inchi cu o rata de reimprospatare de 90 hz, o baterie de 5000 miliamperi, 128 GB stocare si 4 GB de RAM ce poate fi suplimentat cu pana la 4 GB in plus daca se rezerva o portiune din spatiul de stocare.
Din punct de vedere al gaming-ului, daca se ia in considerare segmentul de pret pentru care este gandit acest model si faptul ca este axat mai degraba pe muzica am descoperit cu placere ca jocuri destul de complicate cum ar fi Asphalt Nitro 2 ruleaza as zice mai mult decat onorabil, prin urmare bilutele de zi cu zi sau Candy Crush-ul nu au cum sa ii puna probleme.
Nu l-as pune sa ruleze ultimele jocuri la setari maxima de calitate pentru ca este evident ca nu a fost gandit pentru asa ceva, isi face insa bine treaba daca asteptarile nu sunt prea ridicate pentru nivelul sau.
Tot aici am descoperit ca, daca dezinstalez aplicatiile cu care vine din fabrica si le pastrez strict doar pe cele instalate de mine de care am neeaparata nevoie fara sa aglomerez inutil cei 128 GB spatiu de stocare sau cei 4 GB de RAM, atunci telefonul raspunde rapid la nivelul asteptarilor, cel putin din punctul meu de vedere.
Nu in ultimul rand, imi place si modelul geometric pe care producatorul ZTE are curajul sa il ataseze pe spatele acestui model.
Design tineresc, colorat, distinct si binevenit fata de culorile inchise ale majoritatii producatorilor de pe piata. Parca mi-ar placea sa vad modele mai vesele, ca acesta, mai des pe piata.
Camera nu este extrem de performanta insa face fotografii placute afara in lumina zilei iar pe partea de filmare rezolutia Full HD la 30 de cadre per secunda este maximul de care este capabila.
Per total, avand in vedere pachetul complet de accesorii, focus-ul pe muzica cu care se lauda, ecranul mare si clar si o dotare as zice buna pentru un telefon care se vinde nou in momentul lansarii acestui material la doar 750 de lei as zice ca este un model demn sa il puneti pe lista de posibilitati daca sunteti in cautarea unui telefon entry-level pentru un copil sau un bunic sau oricine cauta un telefon nou fara a beneficia de un buget mare.
Ma bucura faptul ca ZTE a revenit pe piata din Romania si sper ca voi avea ocazia sa va povestesc cate ceva si despre modelele din gama superioara a acestui producator al carui focus pare a fi un raport cat mai bun intre pret si dotari, respectiv accesorii.
nu sunt comentarii