Published on 19 decembrie 2022 by Soulwise

Dacă sunteți gata sa faceți un upgrade de la microfonul castilor sau sa va apucati de podcast, am pentru voi o propunere interesantă, un microfon cu amprenta mica gata pentru orice birou, cu o calitate buna a sunetului, o modalitate foarte la indemana de conectare la orice PC sau laptop și un software de control simplu și ușor de utilizat.

Pe scurt, este vorba despre Microfonul Maono DM30 despre care ne vom da cu părerea în cele ce urmează.

Maono DM 30 a aterizat literalmente în brațele mele cu câteva săptămâni în urmă fiind trimis spre review de chiar producătorul sau, brandul Maono care înseamnă într-o limba de prin Africa așa cum se spune pe pagina lor de web, Viziune.

DM30 este comercializat de Maono ca dispozitiv de gaming, iar designul se potrivește acestui concept.

Primul microfon plug and play sub marca Maono este gata de a fi pus în funcțiune imediat ce este scos din cutie chiar și fără instalarea softului de control.

Este un periferic plăcut din punct de vedere al design-ului, în mare parte metalic, cu un stand scurt și stabil.

În partea de jos, Maono DM30 ofera un port USB C, o mufă de 3,5 mm pentru monitorizarea sunetului și un buton pentru a controla iluminarea RGB inclusă, iluminare care se poate și închide complet dacă nu aveți chef de așa ceva.

Veți auzi din exemplul meu că setările implicite pentru acest microfon oferă un ton clar și rotunjit într-un mediu home office iar un pic de mixare a sunetului cu ajutorul softului de control ajuta puțin la încălzirea sunetului, dar claritatea și tonul merită în opinia mea prețul cerut.

Maono DM30 poate parea ca ofera un sunet plat pentru urechile ceva mai antrenate însă pot spune având în vedere tot ce am mai auzit pana acum ca ofera un sunet mult mai bun decât concurentii săi din gama entry-level incluzand aici sunetul pe 24 de biți deși rata de eșantionare de 48Khz înseamnă că aparține ferm categoriei de mijloc a pietei.

După mine, se adreseaza celor aflati la început sau celor care vor sa facă un upgrade setup-ului de gaming sau podcast cu ajutorul unui microfon compact, bine făcut și care ofera o calitate a sunetului solida pentru cel puțin 90% din populatie așa după cum, cred ați avut ocazia sa ascultați pana în acest moment chiar și fără a lua în considerare softul de control oferit gratuit.

Softul de control ce va poate ajuta sa scoateți tot ce este mai bun din acest model de microfon se numește Maono Link și ofera 8 setari cu ajutorul cărora îl puteți pune la punct, acestea fiind:

-Egalizator

-Limitator, util pentru a reduce sau elimina zgmotele ambientale

-Compresor

-Monitorizarea microfonului

-Volum pentru căști

-Gain pentru Microfon

-4 opțiuni pentru tinul microfonului adică: Legacy, Deep, Natural și Bright și,

-Customizarea iluminarii RGB

Personal, prefer setarea Natural deși în cazul în care aveți nevoie de o voce sa zicem mai serioasa și setarea Deep poate fi de folos aș zice, iar invers dacă aveți o voce groasa poate ca setarea Bright va poate fi de folos în schimbarea timbrului vocal.

De reținut ca Maono DM30 este un microfon ușor al carei talpi de asezare pe birou se desurubeaza de la locul sau lasand expus privirii piciorul gol al carui interior conține doua filete specifice.

Aici se pot infileta standurile pentru sustinerea microfoanelor așa cum ați văzut probabil în podcasturi iar faptul ca, fără baza devine un dispozitiv ușor ii servește foarte bine lasandu-se purtat de orice stand de microfon.

 

Chiar și cele mai ieftine standuri, de câțiva zeci de lei așa cum este cel din imaginile pe care le vedeți acum nu au nici o problemă în a-l sustine, încă un punct forte când bugetul nu este unul foarte mare.

Probabil ca pana acum v-a captat atenția măcar în câteva cadre rotita de control din centrul microfonului care este gandita foarte ingenios.

Din fabrica, atunci când Led-ul de sub ea este verde, servește ca rotita de gain pentru microfon iar dacă este apasata scurt, microfonul trece pe Mute. Dacă, însă o țineți apăsat câteva secunde în plus atunci, cu ajutorul ei puteți regla volumul iesirii de casti din partea de jos a microfonului, cu ajutorul careia puteți sa monitorizati sunetul.

Pentru punerea la punct în modalitatea descrisa de mine mai devreme este necesara instalarea softului Maono Link, care este facil și ofera totul pe tava într-o singura fereastra bine gandita.

Foarte probabil Maono DM30 va rămâne în colectia mea hardware pentru ca ofera o calitate buna a sunetului într-un pachet compact ușor de utilizat,

In ciuda dimensiunilor și a simplitatii estetice ofera un raport pret- performanța mai bun decât cel al brandurilor deja stabilite în acest segment ( ma refer la microfoanele așa numite „de Gaming”.

Aceasta este cred eu și strategia lor actuala, oferirea unor soluții hardware bune la preturi mai mici decât restul pentru a-si câștiga un loc pe o piața a perifericelor foarte aglomerata ceea ce pentru noi consumatorii finali nu poate fi decât o treaba buna.

Am o parere foarte ok despre ei cel puțin cu ocazia acestui review și pot spune ca sunt curios ce alte produse mai ofera, ba chiar am văzut online și niște lavaliere interesante care îmi fac cu ochiul. Din fericire, în cautarile mele am găsit unele dintre produsele lor în stocul unui magazin online romanesc care pare a avea și ceva stoc ( voi pune link-ul în descrierea episodului dacă sunteți curiosi) așa ca, probabil dacă va face ceva cu ochiul din oferta lor, puteți comanda și primi produsele a doua zi.

Ca și incheiere, da, îmi place și aș recomanda Maono DM30 ca soluție de buget si un bun punct de plecare în podcasting sau orice alta activitate ce are nevoie de un microfon decent, țineți însă minte ca nu-s muzician și nu ma pot exprima și din acest punct de vedere. Chiar își face bine treaba odată ce este reglat după bunul plac.

Maono DM30 disponibil in Romania AICI

Alte produse Maono disponibile in Romania AICI 

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.