Cu aproape doua saptamani in urma ajungea in studioul Techview TV cel mai avansat, plin de tehnologie si rezistent ceas inteligent al Huawei, adica Huawei Watch Ultimate despre care va voi povesti in cele ce urmeaza.
Huawei Watch Ultimate vine cu o rezistenta la apa de 100 de metri fata de cei 30 ale varfului de gama anterior si cu un nou mod de utilizare cu buton dedicat, respectiv Exploration Mode.
Corpul ceasului este realizat din dintr-un aliaj de zirconiu din cate specifica producatorul cu o rama ceramica si sticla de safir pentru ecran, toate materiale super durabile pe care cu greu le poti zgaria sau, si mai rau, distruge. Ca si comparatie, noul aliaj este pe scara 5 de duritate pe cand cel utilizat la varfurile de gama ale generatiei precedente, se aflau doar pe treapta a 4-a si vorbim aici despre un aliaj de titan.
O alta inovatie in gama Huawei pe care acest nou model il aduce este materialul nou al bratarii de cauciuc ce este semnificativ mai usor de purtat decat multe alte modele pe care le gasim pe piata.
Este in opinia mea un sentiment greu de, descris insa in ciuda greutatii si a dimensiunilor Huawei Watch Ultimate este foarte usor de purtat, chiar mai usor de purtat decat un Huawei Watch GT3 Pro cu care am avut ocazia sa fac comparatia directa.
Ceasul ruleaza utilizand cel mai nou sistem de operare Huawei respectiv Harmony OS 3, experienta fiind foarte similara, din nou cu cea de pe un ceas din seria GT3 Pro singura mare si notabila diferenta fiind data de prezenta unui al treilea buton cu ajutorul caruia puteti accesa noile moduri ale Watch Ultimate respectiv Expedition mode sau Dive mode pentru cei carora le place sa isi petreaca timpul in natura.
Foarte pe scurt, modul de expeditie al ceasului poate fi accesat apasand al treilea buton, cel plasat in partea stanga sus a ceasului si inglobeaza trei ecrane as zice eu definitorii pentru aceasta functie.
Pe primul ecran al functiei veti vedea distanta parcursa, viteza medie, orele de rasarit si apus, timpul curent si markerii GPS ce ii puteti plasa atingand ecranul ceea ce declanseaza ceasul sa caute un semnal GPS si sa plaseze un astfel de marker.
Al doilea ecran afiseaza durata, altitudinea, numarul de batai ale inimii si viteza medie, apoi la un swipe suplimentar al ecranului este afisata o busola, ultimul ecran fiind ocupat de unelte folositoare in aceste scenarii, respectiv un monitor al oxigenarii sangelui, un altimetru si nu in ultimul rand o lanterna.
Toate sunt unelte foarte folositoare pentru cei ce se aventureaza in natura sau in orase ori tari noi insa daca il utilizati in aceasta capacitate v-as sfatui sa aveti in borseta cablul de incarcare pentru el precum si o mica baterie externa dedicata in special ceasului.
In acest context, Huawei Watch Ultimate nu ar trebui sa fie singura unealta dedicata aventurilor, poate ca o harta si o busola normala sau un smartphone de backup pana va obisnuiti cel putin cu multitudinea de functii ale ceasului ar fi o idee buna.
Bateria ceasului este cred cea mai mare din gama curenta, are 530 miliamperi iar Huawei declara o durata de viata in utilizare mixta de 14 zile insa, va pot spune ca, daca utilizati la greu functiile suplimentare ale ceasului durata de viata a bateriei poate dura doar 4 pana la 7 zile in urma testarii proprii in timp ce utilizat in modul normal, de smartwatch acumulatorul tine 12-13 zile cu toate functiile normale activate.
De autonomie este responsabil in mare parte si ecranul care dispune de tehnologie LTPO ce isi reduce rata de reimprospatare automat pentru a conserva cat mai multa energie pastrand caracteristici foarte bune de vizibilitate gratie tehnologiei OLED de asemenea inclusa.
Aici, pentru a maximiza cat mai mult autonomia va recomand sa folositi o tema daca permiteti expresia cu cat mai mult negru, pixelii stinsi sau negri ai unei matrici OLED neconsumand nici un pic de energie.
In ceea ce priveste fitness-ul, caracteristicile Huawei Watch Ultimate sunt foarte asemanatoare cu cele ale unui GT3 Pro, de la monitorizare puls la pasi, somn, functia EKG, masurarea nivelului de oxigen din sange, gradul de rigiditate al artrerelor sau chiar temperatura pielii, toate functii bine stabilite si familiare unui posesor de smartwatch Huawei.
In esenta Huawei Watch Ultimate este un dispozitiv nou, mai mare, mai puternic, mai plin de functii construit utilizand aceleasi principii care au adus succesul acestui brand pe piata dispozitivelor purtabile sau mai bine zis wearables.
Materialele sunt asa cum ne-a obisnuit Huawei cele mai bune de la bratara la carcasa de o duritate mai mare decat cea a aliajului de titan al GT3 Pro, marginea de ceramica sau safirul ecranului ori ecranul in sine ce poate fi citit fara probleme chiar si afara in soare direct.
In mod curent Huawei Watch Ultimate contine cele mai noi si cele mai multe functii ale unui smartwatch Huawei si cred ca nu poate fi depasit cu usurinta de multe alte modele ale concurentei fie la numarul de functii fie la durabilitate sau autonomie si cu siguranta nici un alt smartwatch nu poate fi scufundat la o adancime mai mare decat acest model.
Este un ceas fara indoiala destul de scump la, lansare insa fiind un varf de gama plin de tehnologie si de materiale premium acest pret este justificat, insa , sa nu uitam ca dispozitivele Huawei au bunul obicei de a-si diminua pretul odata cu trecerea timpului asa ca daca nu vi-l puteti permite pentru moment, urmariti site-ul dn Romania a celor de la Huawei pentru promotiile ce vor urma sa zicem poate peste un an.
Si pentru ca vorbim despre promotii, aflati ca varianta despre care va povestesc astazi se vinde in acest moment pe site-ul celor de la Huawei Romania impreuna cu un bonus compus din o curea suplimentara si un set de casti wireless Huawei FreeBuds Pro 2 ceea ce diminueaza dupa mine semnificativ impactul pretului de lansare al Huawei Watch Ultimate, link-ul catre respectiva promotie fiind disponibil in primul comentariu al acestui material.
Intre timp, este bine sa reamintesc si faptul ca Huawei are o oferta larga de ceasuri smart de la acest model, actualmente cel mai performat dar si cel mai scump la GT3 Pro, al carui pret a scazut mult la un al de la lansare la GT3 simplu sau GT3 SE, varianta din policarbonat, subtire dedicata in special sportivilor, dar si alte modele chiar mai ieftine decat acesta din urma asa ca daca va place ce ati vazut sau auzit despre acest model, veti regasi majoritatea functiilor ( in afara de noul mod de expeditie ) pe variante din gama imediat inferioara.
Toate cele bune.
nu sunt comentarii