X570 Aorus Pro este gandita sa gazduiasca procesoare din seria 3000 a AMD oferind un etaj de alimentare robust, cu 12 + 2 faze, un radiator foarte bine plasat si gandit ca ofere o suprafata mare de dispare a caldurii pentru etajul de alimentare a procesorului si nu in ultimul rand PCI-Express 4.0 pentru componentele ce necesita o latime de banda cat mai mare, unul dintre acestea fiind si noul model de SSD pe PCI-Express 4.0 lansat in paralel de Aorus pentru a echipa noua platforma si a oferi viteze cat mai mari de transfer a datelor.
Conectivitatea este si ea foarte buna la X570 Aorus Pro, cu un panou I/O foarte bine populat cu porturi de la USB 2.0 pentru periferice la USB 3.0 A si C, port Gigabit LAN, porturi AUDIO si nu in ultimul rand slot HDMI 2.0 pentru aceia ce vor hotara sa monteze pe aceast model un Procesor AMD din linia G, ce beneficiaza de un mic cip video integrat.
Ce nu s-a prea discutat foarte mult in materialele pe care le-am urmarit pe Internet despre noile placi de baza Gigabyte, este solutia de sunet ce este foarte puternica si competitiva, oferind as zice eu cam tot ce i-ar putea fi necesar unui utilizator casnic, unui gamer si chiar si unui utilizator mai pretentios, ca sa nu zicem audiofil.
Avem priun urmare, pe X570 Aorus PRO un codec ALC1220-VB ce poate detecta automat impredanta castilor utilizate impiedicand astfel aparitia distorsiunilor sau un volum incorect setat pentru castile sau boxele pe care le veti utiliza. SNR-ul este si el foarte puternic, de 110 DB, mai mult decat suficient iar segmentul audio al placii de baza este populat cu condensatori utilizati in segmentul HI-FI, respectiv WIMA FKP2 si Chemicon.
Fiind o placa de baza din gama AORUS, lui X570 Aorus Pro nu ii lipsesc nici luminile RGB si nici posibilitatea de a controla siruri de LED-uri RGB ce pot fi atasate de catre utilizatorul final la placa de baza cu ajutorul conectorilor integrati. Astfel, se ofera suport atat pentru benzile de LED-uri adresabile ce se alimenteaza la 5V cat si pentru cele obisnuite al caror voltaj comun este de 12V. Pacat ca nu au inclus macar o banda de LED-uri RGB in cutie, mie unuia mi-ar fi palcut sa vad asa ceva.
Bineinteles, cu softul RGB Fusion 2.0 inclus si disponibil gratuit se pot etala o sumedenie de efecte de iluminare, sau se pot dezactiva complet toate efectele de iluminare de pe placa de baza insa despre asta sper sa putem vorbi intr-un material viitor.
Pentru racirea placii de baza dar si a sistemuli in general. X570 Aorus PRO beneficiaza de nu mai putin de 7 conectori pentru ventilatoare sau pompe pentru sistemele de racire pe lichid, fiecare dintre conectorii respectivi fiind capabili sa alimenteze corect o astfel de pompa, 9 senzori de temperatura, si suport pentru componente cu adevarat puternice pentru sistemul de racire ce pot cere pana la 24 de w prin respectivii conectori, o specificatie care pe mine unul ma asigura ca indiferent ce ventilatoare sau pompe as monta, placa asta de baza cand vine vorba de racire, va fi capabila sa raceasca corespunzator sistemul chiar si in timpul unui stress prelungit pentru sistem.
Nu in ultimul rand, X570 Aorus PRO pune accentul pe durabilitate, pinii de alimentare fiind unii solizi pentru o mai buna conectivitate si transfer al energiei, sloturile PCI-Express fiind blindate cu scuturi metalice ce se asigura ca totul va sta la locul lui, chiar si in cazul placilor video foarte grele asa cum ar fi un 2080 TI sau in cazul sloturilor de memorie RAM, scuturile metalice montate imprejurul lor asigurandu-se da faptul ca placa nu se va distorsiona in timp iar contactul va fi unul foarte bun pe intreaga durata de viata a sistemului.
Ar mai fi zic eu destul de multe de spus despre X570 Aorus PRO insa ne oprim aici pentru astazi, urmand ca testele si restul specificatiilor sa vi le punem la dispozitie intr-un material viitor, de indata ce procesorul va sosi si ne vom putea apuca de teste. Pana atunci, toate cele bune!
nu sunt comentarii