Nu stiu cati dintre voi ati avut ocazia sa utilizati vreunul dintre seturile de casti ASUS Cerberus. Eu am facut-o si sunt de parere ca, pentru vremea lor au fost un model decent ce avea nevoie pentru 2017 de cateva imbunatatiri pentru a ramane relevante.
Se pare ca si inginerii ASUS au gasit de cuviinta sa aduca acest refresh necesar asa ca s-au apucat de treaba iar astazi am placerea sa fiu printre primii care are ocazia sa va povesteasca cate ceva despre noile casti ASUS Cerberus V2 .
In primul rand principalele specificatii care cred ca-s de cel mai mare interes:
Prima si cea mai importanta specificatie dupa mine este cea care spune ca avem acum incluse in ASUS Cerberus V2 difuzoare cu un diametru de 53 mm. Pe langa majoritatea care au in medie 40 mm, eu zic ca stam bine aici mai ales avand in vedere natura inchisa a cupelor noului set de casti si pernutele circumaurale ce izoleaza purtatorul de zgomotele ambientale.
Sistemul de sustinere al cupelor, este mult imbunatatit. Este metalic din otel foarte flexibil, mult mai usor de reglat pe majoritatea dimensiunilor de capete ale utilizatorilor insa acest design are o slabiciune, bentita metalica este predispusa la vibratii daca este atinsa din greseala.
Asta nu se intampla foarte des spre deloc in special in timpul utilizarii normale iar natura auto-reglabila a acestui sistem de sustinere inlatura orice minus la acest capitol. Pur si simplu setul de casti ASUS Cerberus V2 se pune pe cap si nu mai ai nevoie de nici un fel de reglaj,. aici ajutand si cele cateva grade de flexibilitate permise de incheietura prinderii cupelor de banda de sustinere.
Pernutele ce izoleaza cele doua cupe de mediul inconjurator sunt un pic dure la o prima utilizare insa odata ce ajung la aceeasi temperatura ca si capul utilizatorului par a se mai inmuia iar in timp odata ce se vor ajusta si vor prelua forma capului utilizatorului principal si aceasta particularitate a constructiei va disparea facand loc unui grad de confort mai ridicat decat cel initial.
Alaturi de aceasta aparenta duritate mai ridicata a pernutelor celor doua cupe, la prima purtare presiunea cupelor asupra capului pare a fi usor ridicata in special la cei cu o dimensiune a capului ceva mai mare insa in timpul utilizarii aceasta dispare, dupa maxim jumatate de ora nemaifacandu-se simtita iar in timp efectul nu se mai face simtit aproape deloc, odata ce setul de casti este purtat mai mult.
ASUS Cerberus V2 sunt printre primele, daca nu primele casti cu doua microfoane, zice-se pentru imbunatatirea capturii materialului audio. astfel avem pe mini telecomanda de pe fir utilizata de obicei la reglarea volumului un microfon de mici dimensiuni integrat, alaturi de un buton utilizat la taierea alimentarii catre microfoane si un al doilea microfon detasabil cu brat pentru o mai buna captura a vocii.
Plasarea telecomenzii de pe fir mai aproape de cupa dreapta la nivelul aproximativ la care se afla gura utilizatorului este si ea benefica din cateva motive, unul fiind ca permite la o calitate mai buna a vocii, permite reglarea mai rapida si confortabila a volumului setului de casti si nu ajunge cel putin in cazul meu sa se frece de tricou provocand disconfortul generat de castile ce au pozitionata aceasta telecomanda aproape de textilele purtate de utilizator.
O imbunatatire destul de mare pentru ASUS sunt si numarul de culori in care acest set de casti, ASUS Cerberus V2 sunt disponibile, adica Rosu, Albastru si Verde si, desi nu sunt vizibile pe materialele de marketing oficiale ale ASUS, se pare ca avem parte si de casti de culoare neagra, utilizare la realizarea acestui material.
Sincer sa fiu ma surprinde aceasta selectie de culori din partea ASUS in special cand vine vorba despre periferice, ei avand tendinta de cele mai multe ori sa mearga pe o selectie de culori cat mai sobra de obicei alb si negru cu accente de obicei rosii. Disponibilitatea aceasta de a se deschide si catre alte palete si culori are potentialul de a creste vanzarile ASUS Cerberus V2 impreuna cu celelalte caracteristici as zice au mult imbunatatite cand vine vorba de calitatea sunetului.
Bun, in materialele de marketing, ASUS declara oficial despre ASUS Cerberus V2 ca odata cu imbunatatirile aduse de adaugarea difuzoarelor ASUS Essence, imbunatatirea sistemului de sustinere pentru cele doua cupe si noile pernute supra-aurale acest set de casti aduce probabil spre deosebire de prima versiune un sunet mai bogat, mai puternic cu un bas mai bine reprezentat.
…Ceea ce este in mare parte adevarat. Calitatea sunetului emis de noile ASUS Cerberus V2 este evident imbunatatit si desi difuzoarele nu sunt unele extrem de precise asa cum sunt de obicei cele ale unui set de casti de nivel audiofil, gama de frecvente de care sunt capabile noile difuzoare din ASUS Cerberus V2 este una completa.
In functie si de solutia audio utilizata pentru a oferi semnal celor doua difuzoare, adica placa de sunet, sunetul reprodus este unul placut, plin cu un destul de evident accent pe bass pe o placa de sunet normala, integrata pe placa de baza pana la unul usor analitic cu o buna separatie unde se pastreaza accentuarea bass-ului fara insa a fi inecate celelalte frecvente, pe o placa de sunet mai performanta ceea ce recomanda acest set de casti pe langa gaming unde stralucesc cu adevarat in special in shootere, inclusiv pentru consumul multimedia sau chiar al muzicii contemporane, nu al celei clasice, la un nivel cel putin multumitor pentru marea majoritate a utilizatorilor in special pentru gama de pret din care ASUS Cerberus V2 fac parte.
Dupa ceva timp in care am tot ascultat muzica si m-am jucat aproape pe saturate pot spune ca m-am obisnuit repede cu ASUS Cerberus V2, in mai putin de o zi si pot spune ca ASUS Cerberus V2 nu sunt un upgrade la primul set ci un design nou clar imbunatatit de la materialele utilizate la constructie la gradul de confort, difuzoare si semnatura sunetului. Sunt un set de casti solide din toate punctele de vedere pe care il pot recomanda fara probleme celor ce cauta un set de casti bine rotunjit in segmentul lor de pret, de aceea primesc premiul Gold al TechView.ro si recomandarea editorului.
nu sunt comentarii