Published on 15 octombrie 2019 by Soulwise

Placile video cum este acest GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC de la Gigabyte sunt subiecte fierbinti in lumea tehnologiei, a gaming-ului dar si a profesionistilor care au nevoie de accelerarea calculelor din partea unui procesor Grafic sau GPU asa cum il vedem denumit in majoritatea testelor.

Se discuta despre ele foarte mult, in special in zilele premergatoare si imediat dupa lansare insa la ceva timp dupa aceea cad usor in uitare, vesti despre alte componente luandu-le aproape zilnic locul in atentia pasionatilor.

Azi un procesor, maine un chipset, un telefon si brusc, uitam la nici o luna de la data lansarii un anume model de placa video care nu cu mult timp in urma ne facea imaginatia sa pluteasca catre o noua configuratie de gaming…

La data lansarii foarte multe site-uri specializate se bat in metodologii de testare, specificatii, fotografii si calificative insa majoritatea rezultatelor raman inghetate in timp, fiind de multe ori valabile o perioada finita dupa lansarea placii pentru ca driverele avanseaza rapid iar rezultatele se modifica de cele mai multe ori in bine, placile castigand in general cateva procente bune de performanta pe masura ce driverele si bios-urile se maturizeaza.

De multe ori nu suntem constienti de castigurile de performanta aduse la una-doua sau de ce nu chiar si la 6 luni de un driver sau o modificare de bios a unei placi video pentru ca industria in general cauta sa raporteze cele mai noi stiri, teste si descoperiri in domeniu iar cum acestea sunt din ce in ce mai multe in fiecare luna, astfel de subiecte sunt adesea lasate uitarii.

Seria de videoclipuri pe care o incepem astazi vrea sa adreseze oarecum acest fenomen.

Imi doresc ca macar odata pe luna sa iau una dintre placile video lansate in ultimele 12 luni si sa le supun unei baterii de teste standard reproduse pe cat se poate de exact pentru a vedea care sunt cifrele in FPS sau Puncte ori alte unitati de masura ale benchmark-urilor respective atat pentru a-mi satisface curiozitatea cat si pentru a va fi sper de folos in alegerea placii video potrivite,…

Sau poate pentru a va satisface si voua curiozitatea celor care sunteti pasionati de domeniu insa care poate nu aveti la dispozitie componentele pe care le pot procura eu fie si doar pentru realizarea acestor teste.

Cu aceasta ocazie, multumim Gigabyte Romania pentru furnizarea a doua astfel de placi video, respectiv GeForce RTX 2080 Ti GAMING OC si GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC 8G, prima placa video care va suporta acest tratament fiind RTX 2080 SUPER.

Acestea fiind zise, haideti sa va spun cate ceva despre cum vom testa.

Toate testele se vor realiza pe cat posibil pe aceeasi configuratie iar daca se vor aduce modificari de natura sa afecteze performanta atunci vom mentiona acest fapt in introducerea clipului.

Toate testele sunt banchmark-uri atat a unor jocuri binecunoscute cat si a unor teste sintetice pentru a ne asigura ca testul este suta la suta repetabil pentru fiecare placa video in parte.

Vom incerca pentru fiecare placa video in parte sa testam cel putin doua preseturi de calitate a imaginii ( sa zicem Ultra si high ) si cel putin doua rezolutii care, mie unuia mi se par cele mai uzuale pentru gaming, respectiv 1080p sau cum mai este cunoscuta FullHD sau 2560×1440 pixeli sau 2K pentru cunoscatori urmand ca 4K, rezolutia suprema sa zicem pentru gaming sa fie acesibila la o data ulterioara cand un astfel de monitor ne va deveni accesibil.

Incepem prin a va prezenta acum pe ecran configuratia de teste si a va spune ca incepem cu 6 jocuri si 5 teste sintetice alese de mine in speranta ca vor fi edificatoare insa nu trebuie sa ne oprim aici. Daca unul dintre cei care privesc aceste materiale doresc sa adaugam un test anume, va rugam sa ne lasati un comentariu la acest videoclip sau material si vom analiza utilitatea si integrarea banchmark-ului de joc sau de test sintetic in bateria standard de teste.

Haideti sa vedem care sunt cifrele si revenim cu cateva caracteristici ale placii video GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC 8G a Gigabyte care a facut posibila realizarea acestui material.

Lansad la o parte testele si rezultatele acestora, GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC aduce un pachet simplu dar performant. Nu este un model incarcat de bling-ul si LED-urile gamei superioare de placi video AORUS a Gigabyte insa ofera aceleasi performante fiind in esenta varianta mai subtire, fara LED-ur, mai usoara si mai ieftina a unei placi video mai mult decat performante.

Simplitatea, faptul ca este mai subtire si fara LED-uri nu aduce dupa zine nici un fel de penalizare fie de performanta fie de temperaturi pentru ca GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC beneficiaza de un sistem de racire mai mult decat suficient pentru nevoile sale, cele 3 ventilatoare proprii si o carcasa bine aerisita fiind tot ce ii trebuie pentru a functiona asa cum trebuie pentru multi ani de acum incolo, temperatura maxima atinsa in Furmark fiind pentru acest model de 65 grade celsius si 60 de grame celsius in timpul gaming-ului.

Din pacate, nu as putea sa va spun exact care era si temperatura ambientala insa pot spune ca era una normala pentru perioada asta a anului. Sper ca la testul viitor din aceasta serie sa va pot spune exact si temperatura ambientala, intai insa trebuie sa cumpar un termomentru de camera.

GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC face parte din seria mea preferata de placi video a Gigabyte pentru motivele mentionate mai devreme iar daca LED-urile si alte accente vizuale nu sunt neeaparat favoritele tale sau pur si simplu iti doresti o placa video performanta din partea unui brand reputabil la un buget cat mai mic, de multe ori pot recomanda fara probleme aceasta serie de placi video a Gigabyte denumita inainte vreme Windforce din care si modelul de astazi, GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC face parte.

 

Daca vrei sa sustii autorul acestui material o poti face folosind codul de voucher 2A53MJ7X in comenzile tale la PC Garage. Eu primesc cativa lei iar tu vei primi un mic discount!

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.