SteelSeries Siberia Elite Prism Gaming Headset Review

  1. Introducere

Va promiteam aici: http://www.techview.ro/steelseries-rival-mouse-steelseries/ ca voi continua seria review-urilor despre perifericele curente SteelSeries si am sa o fac cu aceasta ocazie odata cu „eliberarea” materialului despre SteelSeries Siberia Elite Prism, unul dintre putinele seturi de casti SteelSeries care a ajuns in preajma mea in ultimii ani. Ce ofera acest set de casti diferit fata de concurenta? Pai ar fi in primul rand design-ul pe care il recunosti de la o posta, caracteristic SteelSeries in linii si forme grometrice simple, apoi un sistem de sustinere a incintelor foarte confortabil si rezistent in ciuda aparentei fragilitati la o prima vedere precum si cercuri iluminate cu LED-uri, in toate culorile curcubeului .. cate unul pe exteriorul fiecarei cupe. Despre restul ( pentru ca mai aveti multe de aflat in ceea ce le priveste ) va  invitam  sa ne urmariti mai departe.

 

Casti Steel Series (26 of 26)

 

  1. Ambalaj si accesorii

Ambalajul, pentru un set de casti SteelSeries este foarte elaborat, cutia principala fiind incastrata intr-o coperta ca de obicei, perfect executata si printata cu toate caracteristicile produsului. Mai ca im vine a crede ca cei de la SteelSeries au inceput sa realizeze ca musterii cu ceva dare de mana in plus merita o experienta a „despachetarii”, a unboxing-ului daca doriti, ceva mai premium. Nu le statea in fire pana acum cativa ani, acum uite ca au inceput sa invete si astfel de trucuri. J

In cutie gasim: o placa de sunet pe USB ( despre care vom discuta ceva mai tarziu ), un cablu plat de extensie, un adaptor pentru dispozitive mobile ( tablete, smartphone) si un splitter de tip Y pentru conectarea castilor la placa de sunet a PC-ului sau la porturile Front Audio a carcasei ori laptop-ului din dotare.

 

 

  1. Specificatii si software

Raspuns in frecventa: 16-28000 Hz

Impedanta 32 ohmi

Sensibilitate 120 dB

Microfon : Unidirectional, 100-10000 Hz, Impedanta <2.2K Ohm

Lunfime cablu: 1.2 metri + cablu extensie de 2 metri ( conectori multipli, vedeti foto mai jos )

Compatibilitate ( conform producatorului ) : Orice dispozitiv cu unul sau doua porturi de 3.5 mm, Windows si MAC OSX, Playstation

Software-ul de control SteelSeries Engine 3 al castilor nu poate fi instalat decat daca acestea sunt atasate la placa de sunet pe USB inclusa in pachetul de accesorii, altfel cu oricare alt atasament castile comportandu-se ca orice alt headset normal. Ma bucura prezenta unui compresor pentru sunetul microfonului precum si cele cateva preseturi bine gandite de egalizator pentru casti. Apropos, placuta de sunet pe USB a acestui set de casti este perfect balansata si setata pentru acest set de casti ascunzand neajunsurile si completand in acelasi timp capacitatile headeset-ului. Fara acest addon, setul de casti isi pierd stralucirea mai ales in gama inaltelor si a lediilor precum si iluminarea celor doua cerculete colorate din laterale. Despre sunet … ceva mai jos .

 

 

  1. Inspectia vizuala

 

 

  1. Experienta in utilizare, pareri personale

 

Din punct de vedere al constructiei si a materialelor folosite se poate spune despre SteelSeries ca stiu sa imbine foarte bine materialele in asa fel incat rezultatul final sa fie unul cat mai placut. Sistemul de suspendare a cupelor este elastic si se autoregleaza inca de la prima atingere a capului purtatorului iar asta impreuna cu, cupele groase si foarte moi a fiecarei incinte aduce inca din primul minut de utilizare un grad foarte ridicat de confort. Mai ca nu imi vine a crede ca nu sunt mai multi producatori de periferice care sa imprumute acest design. Ultima alegere fericita de design pe care as vrea sa o evidentiez este utilizarea unui fir platusor detasabil la nevoie si rezistent la incurcatori.

Am inceput sa testez calitatea audio a acestui set de casti utilizand un DAC ASUS Essence One MK2 Muses Edition,  insa difuzoarele incluse in SteelSeries Elite Prism s-au recunoscut repede infrante lipsindu-le flexibilitatea de a reda asa cum trebuie sunetul scos de un astfel de monstru astfel incat m-am intors repede la placa de sunet pe USB integrata de producator in pachetul de accesorii si situatia s-a schimbat dramatic permitandu-mi sa caracterizez setul de casti ca mai mult decat bun pentru nevoile mele zilnice in ale gaming-ului.

SteelSeries Siberia Elite Prism (6)

Cu suficiente sapaturi prin driver si al sau egalizator am gasit sunetul emis de SteelSeries Elite Prism excelent pentru filme gratie si calitatilor foarte bune de a cupelor de izolare a zgomotului exterior. In ceea ce priveste muzica, am gasit la o prima incercare ca frecventele inalte si cele specifice vocii in special feminine sunt un pic favorizate, au un pic de “sparkle” placut urechilor mele. Bineinteles, cu un mic aranjament al sliderelor egalizatorului am fost capabil sa “reglez” sunetul asa cum trebuie astfel incat per total experienta oferita de acest set de casti a fos tuna cat se poate de placuta.

O facilitate interesanta a acestui headset pe care am intalnit-o pana in acest moment doar aici este posibilitatea de a impartasi sunetul ce trece prin cupele sale cu un prieten si implicit un alt headset, in partea opusa microfonului fiind prezenta o mufa mama stereo de 3.5 mm ce permite inserarea unui alt headset si partajarea in acest fel a sunetului. Nu am gasit nici un scenariu un care acest addon ar fi benefic asa ca daca sunt printre cei care citesc acest material utilizatori care au folosit aceasta functie rog sa imi spuneti si mie in ce scenariu v-ati gasit utilizand aceasta mufa secundara.

SteelSeries Siberia Elite Prism (3)

Vad din ce in ce mai des din partea producatorilor de periferice tendinta de a gandi un set de casti cu un fir ce poate fi transformat foarte usor si scurtat sau accesorizat dupa nevoile de moment al individului care le poarta. Astfel, in pachetul de accesorii sunt prezente atat cablul de extensie potrivit pentru o utilizare stationara, la PC , apoi cablul splitter de tip Y cu doua mufe jack de 3.5 mm dedicat cel mai probabil atasarii castilor la un laptop si nu in ultimul rand pe cel cu 3 puncte de conexiune si conector curbat la 90 de grade pentru utilizarea impreuna cu un dispozitiv mobil , un smartphone sau o tableta. In felul asta nu trebuie decat sa deconectezi setul de casti de la cablul atasat la PC pentru a monta in cateva secunde pe cel pentru tableta. Este convenabil si confortabil insa din nou, eu unul am preferat sa le las atasate PC-ului .. cupele sunt de o forma prea ciudata pentru a fi luate la o plimbare pe afara.. parerea mea. J

 

  1. Ganduri de final

 

SteelSeries Elite Prism sunt per total un set de casti solid si foarte confortabil ( poate unul dintre cele mai confortabile incercate de mine pana acum ) cu o functionalitate foarte buna. Sunetul redat este bogat si sprinten atat timp cat se utilizeaza corect placa de sunet pe USB inclusa in pachet iar cupele izoleaza fonic foarte bine facand experienta in gaming una foarte imersiva. Singura ciobitura in armura acestui model este tentativa de sunet sorround ce se poate activa din driver. Sfatul meu.. nu o faceti, implementarea este una nereusita.

Daca aveti nevoie de un Gaming Headset, SteelSeries Elite Prism este o optiune deosebit de convingatoare a anului in curs mai ales in departamentul confort in sesiunile lungi de gaming astfel incat nu pot decat sa il recomand cu placere celor care isi doresc ceva .. deosebit.