Se intampla macar odata in viata sa ti se strice alimentatorul laptop-ului, al tabletei, a telefonului sa il roada pisica, sa te impiedici de el, sau (mai greu de crezut) sa se arda..
Ti se intampla macar odata in viata sa ai la tine doar alimentatorul telefonului mobil sau doar cel al laptop-ului.
Daca il ai pe cel de laptop e bine, il bagi la incarcat si la un port usb al acestuia atasezi telefonul. Dar, laptop-ul nu are quick charge si pana se incarca telefonul poti sa citesti Shogun-ul de trei ori … Ce te faci daca ai doar alimentatorul telefonului ? Cum incarci laptop-ul ? Bine ca ai macar pe telefon acces la net…
Dar, daca esti la birou, si ti-ar mai trebui macar un port USB ca sa treci repede nu stiu ce fisiere pe stick sa le dai mai departe la Marketing, sau la Contabilitate.. (ca e urgent)… eu stiu?
Sau, iti iei cu bani putini un laptop de pe OLX si vanzatorul nu are alimentatorul ca l-a vandut separat ca sa mai faca un ban..cinstit. Ce faci in situatiile astea ?
Eu am trecut prin toate aceste situatii, prin concedii, deplasari sau la birou.
Cel mai recent, acum o luna si ceva mi-am “tras” un laptop Lenovo din gama Thinkpad X, gama de care am fost fascinat inca de la X60 incoace.
Am dat foarte putin pe el desi dotarile sunt nesperat de bune pentru pretul platit insa, cum spuneam mai devreme vanzatorul l-a livrat fara alimentator, motiv pentru care stiind ca cei de la FSP comercializeaza in Romania alimentatoare universale de laptop foarte decente si nu neeaparat scumpe pentru ceea ce ofera, m-am pus pe cautat un model care sa mi se potriveasca si care sa il pot folosi si in viitor poate la alte modele de laptop-uri care se intampla sa imi mai treaca din mana din cand in cand.
N-a durat mult si am dat peste ceea ce cred eu ca este fara indoiala cea mai buna oferta in domeniu, o combinatie intre un alimentator eficient si bine construit pentru laptop, tableta si telefonul mobil si un HUB USB 3.0 in persoana modelului FSP H110.
Brusc, pentru ca de meserie sunt Tehnician IT am gasit in persoanal lui FSP H110 cel mai bun companion atat pentru nevoile mele mobile cat si pentru cele ale altora si pentru ca am ales modelul de 110 W ca sa am ceva rezerva de putere la nevoie.
De la achizitie si pana acum modelul asta a incarcat si modele de laptop mult mai puternice decat X260-ul meu dar si nenumarate telefoane mobile ale colegilor ba chiar si un Ipad de vreo doua sau trei ori.
Nu mai zic ca, in momentul in care voi pleca in concediu, FSP 110 va fi fara indoiala singurul alimentator/incarcator de dispozitive mobile de care voi avea nevoie iar kit-ul de electronice pe care le car dupa mine in concediu va fi mai simplu scapand de alimentatoarele dedicate pentru telefon.
Specificatiile care conteaza pentru FSP H110 sunt:
-Putere maxima: 110W
-Voltaj pe iesire: 19V, 5.08A pentru laptop si 5V 0,9A pe porturile USB
-Eficienta: 87%
-Dimensiuni: 667 x 159 x 35 mm
-Protectii la supravoltaj si la alte “fenomene paranormale” ale prizelor
FSP H110 fluctueaza destul de mult ca si pret (daca se intampla asta, mai asteptati putin, or sa scada din nou in ceva timp) , asta trebuie spus inca de la inceput asa ca pentru cei ce au nevoie de asa ceva insa doresc sa plateasca banuti mai putini, aflati ca exista si modelul de 65 W ( model H 65 ) cu un port USB in minus iar daca esti utilizator de Ultrabook sau un laptop mai slabut dotat atunci acesta ar fi modelul pe care ti l-as recomanda.
Stiu, acesta nu este alimentatorul pe care producatorul laptop-ului tau il recomanda si e normal, doar vor sa vanda propriile alimentatoare insa crede-ma pe cuvand cand spun ca FSP H110 si prin extensie FSP H65 sunt extrem de bine realizate si isi fac treaba exceptional atat cand vine vorba de alimentarea unui laptop, a unei tablete sau a unui smartphone.
Ba chiar se descurca onorabil chiar si cand vine vorba despre transferul de date asa ca eu unul nu pot decat sa il/le recomand cu draga inima mai ales profesionistilor din domeniu, motiv pentru care castiga premiul Platinum al Techview.ro.
Social media