Published on 27 februarie 2017 by Soulwise

De ceva timp nu am mai avut ocazia sa va povestesc despre un monitor iar in special pe site-ul nostru, monitoarele BenQ sau ma rog, monitoarele de gaming ale BenQ denumite acum Zowie nu si-au facut aparitia niciodata insa asta este pe cale sa se schimbe odata cu relativ noul BenQ Zowie XL2735 de 27 de inchi impreuna cu care am petrecut cateva zile placute.

Introducere ———————————

Principalele spepcificatii pentru Zowie XL2735 sunt:

– Ecran de 27 de inchi cu matrice TN

– Rezolutie de 2560 x 1440 Pixeli, o rezolutie de gaming din ce in ce mai populara in ofertele producatorilor

– Rata de Refresh maxima 144 HZ

– Tehnologie Adaptive Sync integrata

– Telecomanda pe fir pentru accesarea meniului monitorului

La sosirea BenQ Zowie XL2735 am fost surprins initial de greutatea pachetului, marea majoritate a monitoarelor pe care am avut ocazia sa le folosesc sau sa le testez in toti anii de activitate fiind in general mai usoare, dar imediat dupa ce am inceput sa il asamblez mi-am dat seama si de ce modelul de fata are o greutate mai mare.

Mare parte din subansamblele sistemului de sustinere au integrate placi sau alte elemente de otel ce ajuta foarte mult la stabilitate si , desi nu am fost in stare sa determin cu exactitate cred ca si in interiorul carcasei sunt prezente elemente metalice de protectie. Asta inseamna pentru utilizatorul final ca va avea initial ceva probleme cu transportul insa stabilitatea monitorului pe birou va fi una dintre cele mai bune, spre deosebire de modele din game inferioare, nu neeaparat ale BenQ care temura la cea mai mica atingere a suprafetei biroului pe care sunt asezate. Pe langa asta, in capatul de sus al piciorului de sustinere, BenQ Zowie XL2735 beneficiaza si de un maner ce permite mutarea foarte facila a monitorului, un element pe care si alti producatori ar trebui sa il includa in modelele lor.

Initial, la promul boot ca sa zic asa calitatea imaginii este dezamagitoare si asta nu este deloc bine pentru un model ce se comercializeaza totusi la un pret destul de ridicat. Asta se datoreaza calibrarii inexistente sau foarte proaste din fabrica insa din fericire dupa 15 minute in cazul meu, reglarea Gamma, a backlighting-ului si a culorilor mi-a oferit un rezultat mai mult decat multumitor pentru un panou TN, deci nu va speriati daca achizitionati acest monitor, meniul ofera posibilitati extensive de setare iar daca alegeti sa utilizati pentru acest proces telecomanda oferita in pachetul de accesorii al BenQ Zowie XL2735 procesul devine cu atat mai usor de realizat.

Asa cum era de asteptat la BenQ Zowie XL2735 piciorul de sustinere ofera optiuni avansate pentru o ergonomie cat mai buna, caracteristici ca reglarea pe inaltime sau a unghiului ori a orientarii fiind foarte usor de accesat si reglat. In plus, piciorul poate fi detasat utilizand un singur buton iar BenQ Zowie XL2735 poate fi atasat unui sistem Vesa. Inca un plus la partea de ergonomie ar fi iesirile USB si porturile AUDIO oferite pe care am ales sa nu le utilizez datorita amplasarii in partea Stanga a monitorului dar si integrarea unei tije din material plastic cu rolul de suport pentru casti pe care am gasit-o surprinzator de utila, insa numai in cazul unui setup single Monitor, altfel utilizarea sa este blocata.

BenQ Zowie XL2735 ofera asa cum spuneam mai devreme tehnologie Adaptive Sync care este echivalentul intr-o oarecare masura a tehnologiei Nvidia G-Sync iar asta este un lucru bun in special in jocurile foarte rapide pentru ca eliminta artefactele si ofera spre deosebire de NVIDIA G-Sync mai multe optiuni de conectare, modelul de astazi oferind o conexiune Display Port 1,2, doua HDMI si un port DVI.

In mod special pentru Gaming sunt prezente trei moduri accesibile in meniu pe care cred ca ar trebui sa le incercati dupa calibrarea initiala, acestea fiind Black Equalizer ce tinde sa se joace un pic cu setarea de Gamma pentru a face zonele intunecate ale imaginii ceva mai vizibile, Advanced Motion Accelerator ce este in esenta un mod overdrive sau hai sa ii zicem un mod de functionare ce incearca overclock-ul panoului Zowie XL2735 si incearca face in felul acesta sa raspunda chiar si mai rapid fata de specificatiile maxime.

Ultimul mod pe care cred ca orige gamer ce uilizeaza BenQ Zowie XL2735 ar trebui sa il incerce este Modul Instant ce face tot posibilul sa excluda procesarea imaginii ce are loc in mod tipic in orice monitor pentru a oferi un output cat mai aproape de cel dictat de placa video. Personal am preferat modul standard de operare si setarea de 144 HZ reglata din NVIDIA Control Panel insa aceste trei setari merita sa fie incercate de oricine achizitioneaza acest model, poate pentru ochiul detinatorului vor transforma experienta vizuala in special in cazul gaming-ului competitiv.

Am utilizat monitorul Zowie XL2735 pentru ceva mai mult de o saptamana in task-uri care au variat de la redactarea acestui material si au trecut prin Gaming, editare foto-video dar si consumul multimedia si pot spune ca, ofera o experienta placuta in aproape toate scenariile de utilizare si una excelenta in Gaming acolo unde nu am putut discerne vreo urma de imput lag sau artefacte.

Celor ce doresc insa un monitor all around bun pentru orice de la BenQ-Zowie trebuie sa le spun insa ca ar trebui sa mai astepte varianta ce va oferi un alt tip de panou ( poate IPS, VA sau un nou tip de matrice TN ) si o calibrare mai buna din fabrica. Din acest motiv Benq Zowie XL2735 primeste din partea TechView.ro premiul Gold pentru pachetul complet reprezentat de calitatea constructiei, tehnologiile si facilitatile integrate ce asigura o experienta de prima mana in Gaming , celelalte scenarii de utilizare fiind insa lasate destul de vizibil pe planul al doilea, ceea ce pentru un monitor dedicat Gaming-ului sau scenei E-Sports asa cum este inscris pe cutie, este totusi ceva normal.

Categorie Tag

nu sunt comentarii

Adauga un comentariu

Email-ul nu va fi facut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.