MSI RTX 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM este cel mai probabil placa video mult visata de multi

MSI GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM este poate cea mai subtire varianta de placa video din seria RTX 4000 pe care am vazut-o pana acum.

Reduce doarte mult din volumul ocupat in trecut de solutiile de racire specifice variantelor non-super, ( am prezentat pe canalul de Youtube un impresionant model RTX 4070 Ti in varianta Suprim a MSI care era dubla ca volum ) in timp ce creste destul de simtitor performanta din nou, fata de variantele Non-Super.

_cuva

Cum au reusit, nu ma intrebati pe mine pentru ca nu stiu insa sunt mai mult decat fericit sa spun ca GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM arata ca se poate ca totusi consumul si volumul ocupat de placile video ale generatiei curente sa fie temperate semnificativ fara ca noi utilizatorii finali sa avem nevoie de carcase uriase, surse gigant si sute, poate mii de lei cheltuiti in plus pentru a acomoda asemenea monstri.

_cuva

Pentru cei interesati iata cateva trasaturi cheie ale acestui model:

Interfata: PCI Express Gen 4

Core clock maxim: 2685 MHz ( daca instalezi MSI Center ce te poate ajuta si pe partea de iluminare RGB)

Cuda Cores: 8448

Video RAM: 16GB GDDR6X

Memory Bus: 256-bit

Consum maxim: 285 W

Dimensiuni: 307 x 125 x 51 mm

Greutate ( motivul pentru care scriu acest material ): 1094 grame ( duar placa, fara accesorii )

Cu un astfel de mini-monstru al carui pachet contine si un binevenit element de sustinere, se poate construi un PC de mici dimensiuni la fel de performant intr-o carcasa normala, ( ba chiar incape fara probleme si intr-o varianta M-ATX) ca si unul urias cerut in trecut chiar si de un RTX 4070 Suprim sa zicem.

_cuva

Bineinteles ca si preturile difera, datorita gamei din care face parte, GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM este si una dintre cele mai ieftine variante de placi video RTX 4070 Ti Super disponibile pe piata acum, inainte de lansarea noii generatii, respectiv RTX-urile 5000.

Mica, rece, usoara, performanta, iata de ce cred ca, daca erati in cautarea unei placi video RTX 4070, RTX 4070 Ti, RTX 4070 Ti Super, GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM este musai un model numai bun de pus pe lista de posibilitati.

_cuva

Am avut ocazia sa o testez pe o perioada lunga de timp inainte de a o returna reprezentantilor MSI in Romania si pot sa spun ca mi-a depasit asteptarile, de acceea am ales sa va atrag atentia asupra acestui model.